Miért fontos a munkavédelmi kézkrém használata a munkahelyeken?

A bőr egészségének megőrzéséhez és a munkával kapcsolatos bőrbetegségek kockázatának megelőzéséhez önmagában a kézmosás nem elegendő. Az alkalmazottaknak a napi bőrápolási rutin részeként munkavégzés előtti és utáni helyreállító krémeket kell használniuk.

A munkavédelmi kézkrémek célja, hogy megvédjék az alkalmazottak bőrét a bőrbetegségek kockázatától. Alapvető fontosságú, hogy a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági vezetők megértsék, hogy a kézhigiénés gyakorlatok be nem tartása mekkora kockázatot jelent az alkalmazottak bőrére, különös tekintettel a kezükre.

A kezek minden nap különféle ártalmaknak vannak kitéve: zsírok, olajok, mosószerek és szappanos víz. Becslések szerint e nehéz körülmények között csak minden tizedik alkalmazott követi a munkahelyi kézhigiénés ajánlásokat. Ezek elmulasztása különféle bőrbetegségek kialakulásához vezethet.

Az alkalmazottak számára a következmények különösen költségesek lehetnek: egyrészt a munkától való távolmaradás miatt, másrészt személyes életük és önbecsülésük szempontjából is.

Ha egy alkalmazottnál valamilyen munkahelyi eredetű bőrbetegség alakul ki, ez az a munkaadók számára is költséges lehet. Nemcsak a vállalat munkakörülményeinek rosszhíréhez vezethet, hanem a termelékenységet és így a haszonkulcsot is befolyásolja a munkavállalók növekvő távolmaradása. Egyes esetekben a vállalkozások akár kártérítési igényekkel is szembesülhetnek.

Az alkalmazottak kézbőrének egészségéhez arra van szükség, hogy speciális, munkavédelmi krémmel lássák el őket a munkáltatók, így enyhítve a munkavégzésből adódó kockázatokat.

Ajánlott, hogy a munkáltatók biztosítsák alkalmazottaiknak a megfelelő helyreállító krémeket, amelyeket a kéz megtisztítása után kell használni minden nap végén. Ezek a termékek a bőr hidratálásával és kondicionálásával javítják annak minőségét. Ez biztosítja, hogy a bőr ne legyen száraz, fájó és repedezett, ami a foglalkozásból eredő bőrbetegséghez vezetne.

A foglalkozásból eredő bőrbetegség súlyos egészségügyi probléma, amely kihat a szervezet hatékonyságára, valamint az alkalmazottak egészségére és jólétére.

A hatékony kézkrémek fontosságát ki kell emelni a munkaadók és a munkavállalók számára. A Hidrofil munkavédelmi kézkrém segítségével a munkahelyi bőrbetegségek valószínűsége jelentősen minimalizálható.

Forrás: IOSH Magazine

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük